4 juli eerste Olde Wierden Wandeltocht vanuit Opende

   

 4 juli eerste Olde Wierden Wandeltocht vanuit Opende

De Olde Wierdenloop wordt dit jaar op 4 juli gehouden. Het hardloopfestijn zal dit jaar voor de 18de keer georganiseerd worden en start en finish zijn wederom bij Sporthal De Veste te Opende. Dit jaar is het programma aangevuld met de eerste Olde Wierden Wandeltocht.

Partner Staatbosbeheer                                                                                                                                                        

Na overleg met Staatsbosbeheer is de organisatie erin geslaagd om de wandeltochten van 7,5 en 12,5 kilometer over Staatsbobeheers prachtige paden te laten gaan. De wandeling zal voor een groot gedeelte over onverharde paden gaan en leidt de genietende wandelaar over onder andere Het Blote Voetenpad, ’t Olde Syelroepad en het Pettenbad.

 Voorbereiding op de Abel Tasman Struuuntocht          

Mede organisator Lubbe Klaver spreekt van een tocht, waarbij de wandelaar kan genieten van de prachtige natuur. “De wandelaar dient er rekening mee te houden dat er hier en daar gekluund moet worden, maar de paden zijn prima toegankelijk”, aldus Klaver.  De tocht kan gezien worden als mooie opwarmer en voorbereiding op de Abel Tasman Struuntocht, die later in het seizoen (12 september) vanuit Lutjegast start. Deelname aan de eerste Olde Wierden Wandeltocht is voor € 3,50 mogelijk en er kan op 4 juli gestart worden tussen 9 en 10 uur.

Sponsoren en vrijwilligers                                                                                                                                            

Het evenement steunt op een grote groep vrijwilligers en sponsoren, waar ook dit jaar weer een beroep op gedaan wordt. Zonder deze steun zou een evenement als De Olde Wierdenloop niet plaats kunnen vinden en het bestuur waardeert dan ook deze vele (vrijwillige)krachten en haar sponsoren.

www.oldewierdenloop.nl                                                                                                                                                               

Voor meer informatie en de voorinschrijving voor de wedstrijdlopen (1 km kidsloop, de 6.3 km, 10,3 km en de halve marathon)kunt u een kijkje nemen op de website www.oldewierdenloop.nl of op de facebookpagina van de Olde Wierdenloop.