Onderdeel van.......

     Onderdeel van.........

Misschien maakt de komende Olde Wierenloop wel onderdeel uit van uw totale loopprogramma voor dit jaar of misschien is deze Olde Wierenloop wel uw einddoel voor dit jaar. Iets dat de kroon moet worden op weken of maandenlange voorbereiding. Van spierpijn en toch maar weer doorzetten.

De Olde Wierenloop vindt plaats in het mooie Opende gelegen in de gemeente Grootegast. In die gemeente maak ik onderdeel uit van de vers gekozen gemeenteraad. Sport is in onze gemeente en in het bijzonder in Opende heel belangrijk. Niet alleen is dat te zien aan de mooie sporthal maar ook is Opende aangemerkt als Sportdorp in de provincie Groningen. De jaarlijkse Olde Wierenloop maakt deel uit van de jaarlijkse sportagenda in dit dorp. In de gemeente zijn 3 sporthallen te vinden en liggen de sportaccommodaties er goed bij. Daar is door gemeentebestuur en ambtelijke organisatie veel tijd, geld en energie in gestoken maar het resultaat is er dan ook naar. Hopelijk kunnen we dit voorzieningen niveau ook in de toekomst op pijl houden.

Misschien bent u toeschouwer of neemt u zelfs deel aan deze Olde Wierenloop en bent u op die manier onderdeel van. Ik zelf ben onderdeel van deze gemeenschap die samen elk jaar de schouders er onder te zetten om evenementen te organiseren. Als één van de vrijwilligers bent ik dit jaar ook onderdeel van de Olde Wierenloop en sta als verkeersregelaar opgesteld. Zo zijn we allemaal onderdeel van.

U als toeschouwer of deelnemer en ik samen met al die andere mensen als vrijwilliger. Ik wens u veel (sport) plezier deze editie van deze mooie loop en misschien zien we elkaar nog; beide als onderdeel van.

Geert de Jong

Raadslid VZ 2000