Organisatie klaar voor de 18e Olde Wierdenloop en eerste Olde Wierden Wandeltocht

Organisatie klaar voor de 18e Olde Wierdenloop en eerste Olde Wierden Wandeltocht

Aankomende zaterdag, 2 juli, staat de Olde Wierdenloop weer op de lopersagenda. Het evenement zal dit jaar voor de 18de keer georganiseerd worden en start en finish zijn wederom bij Sporthal De Veste te Opende.

Wat ooit begon als een hardloopwedstrijd van de voetbalvereniging vv Opende is in de voorbijgaande jaren uitgegroeid tot een gebeuren, waar elk jaar tussen de 350 en 400 deelnemers starten om hun afstand te lopen. De wedstrijdlopen gaan door het aantrekkelijke dorp Opende en haar prachtige natuurlijke omgeving.

Er zijn ook dit jaar weer 4 afstanden om aan deel te nemen: De kidsrun van 1 km, de 6.3 km, de 10.3 km en de halve marathon (21,1 km). Nieuw in 2016 is dat er voor de genieters een wandeling van 7,5 km en 12.5 km aan het evenement is toegevoegd.

Vele vrijwilligers en sponsoren

De organisatie kan leunen op vele vrijwilligers en deze zijn afgelopen dinsdag weer geïnstrueerd over hun taak op 2 juli. Van de verkeersregelaars, de opbouwploeg, voorrijders, de EHBO, tot aan de inschrijvers. Iedereen is benodigd. Voorzitter William Ytsma hierover: “Je merkt dat de Olde Wierdenloop leeft in het dorp”. “Als je ziet hoeveel vrijwilligers er klaar staan om ons te helpen, dan neem ik mijn petje daarvoor af”.

Dat geldt ook voor het grote aantal sponsoren wat het evenement kent: “Zonder hun inbreng zou de loop niet gewaarborgd zijn in zijn huidige vorm met tijdsregistratie en alle professionaliteit die de Olde Wierdenloop uitstraalt”.

www.oldewierdenloop.nl

Voor meer informatie rondom de wedstrijdlopen, de wandeltocht en de starttijden, kunt u een kijkje nemen op de website www.oldewierdenloop.nl of op de facebookpagina van de Olde Wierdenloop. Inschrijving voor het evenement kan nog op de dag zelf.

Parkeren tijdens de Olde Wierdenloop en Wandeltocht

Voor deelnemers en het publiek geldt dat op zaterdag 2 juli het sportpark de Olde Wierden aan de Verbindingsweg alleen via de Kaleweg te bereiken is. De toegang via de Provinciale weg is afgesloten in verband met de wedstrijdloop.