Voorbereiding 18e Olde Wierdenloop in volle gang

Voorbereiding 18e Olde Wierdenloop in volle gang

De Olde Wierdenloop staat traditiegetrouw gepland op de 1ste zaterdag van juli en staat dit jaar gepland voor 4 juli. Het evenement zal dit jaar voor de 18de keer georganiseerd worden en start en finish zijn wederom bij Sporthal De Veste te Opende.

Wat ooit begon als een hardloopwedstrijd van de voetbalvereniging vv Opende is in de voorbijgaande jaren uitgegroeid tot een gebeuren, waar elk jaar tussen de 350 en 400 deelnemers starten om hun afstand te lopen. De wedstrijdlopen gaan door het aantrekkelijke dorp Opende en haar prachtige natuurlijke omgeving. Er zijn ook dit jaar weer 4 afstanden om aan deel te nemen: De kidsrun van 1 km, de 6.3 km, de 10.3 km en de halve marathon (21,1 km).

Wandelen kan nu ook!                                                                                                                                                           

Nieuw in 2015 is dat er voor de genieters een wandeling van 7,5 km en 12.5 km aan het evenement is toegevoegd. De wandeling zal voor een groot gedeelte over onverharde paden van Staatsbosbeheer gaan.

Vrijwilligers en sponsoren                                                                                                                                                  

Het evenement steunt op een grote groep vrijwilligers en sponsoren, waar ook dit jaar weer een beroep op gedaan wordt. Zonder deze steun zou een evenement als De Olde Wierdenloop niet plaats kunnen vinden en het bestuur waardeert dan ook deze vele (vrijwillige)krachten en haar sponsoren.

www.oldewierdenloop.nl                                                                                                                                                                

Voor meer informatie en de voorinschrijving voor de wedstrijdlopen kunt u een kijkje nemen op de website www.oldewierdenloop.nl